Benchmarking

Vergelijk winkels

Analyseer en vergelijk teldata van winkels en vergelijk patronen, conversie ratios, uitgaven, omzet en winstgevendheid. Welke winkel doet het beter? Elke winkel met een Solva telsysteem stuurt informatie naar het hoofdkantoor waar de data centraal wordt verwerkt tot overzichtelijke rapporten. Door een vogelperspectief per winkel te kijken is het eenvoudig te zien welke winkel goed presteert en welke winkel het wat minder doet. De cruciale informatie uit de teldata geeft bijvoorbeeld inzicht waarom de conversie is gedaald en geeft klant en klaar oplossingen hoe de conversie verhoogd kan worden. Stelt u eens voor: een conversiestijging van 1% voor 10 winkels. De winstgevendheid zal in totaliteit flink toenemen.

Vergelijk weken/dagen/uren

Waarom is het op donderdagochtend druk? Is dit altijd het geval op donderdagochtend? Hoeveel personeel werkt er? Hoe zit het met de verkopen op donderdagochtend? En op donderdagmiddag? Niet alleen weken of dagen zijn belangrijk, zelfs uren kunnen het verschil maken.

Vergelijk personeelteams

Waarom presteert het dinsdagteam beter dan het woensdagteam? Waarom verkoopt het personeel van filiaal X beter dan filiaal Y met minder personeel? U kunt het vergelijken van personeelsteams op verschillende wijzen inzetten. Zo kan het ingezet worden als incentive voor uw teams. Maak uw teamsĀ  competitief aan elkaar en zorg dat ze samen de omzet verhogen.

Vergelijk marketing- & advertentiecampagnes

Het aantal extra verkopen tijdens en na een marketing- of advertentiecampagne geeft een grove indicatie over het succes van uw campagne, maar door te tellen weet u echt hoe succesvol uw campagne was. Vergelijk campagnes op eenvoudige wijze, zodat u meer inzicht krijgt waarom bijvoorbeeld de ene veel minder conversie heeft opgeleverd dan de andere, terwijl ze zowat identiek aan elkaar waren.