Hardware

Ik wil graag meerdere winkels voorzien van telsystemen, maar ik wil camera’s gebruiken. Leveren jullie dit?

Wij leggen u graag onze ervaringen voor. Indien u onder geen beding sensoren in of op de kozijnen wenst dan kunnen wij diverse overhead camera systemen aanbieden. We doen dit niet zomaar omdat wij, net zoals veel van onze klanten, geloven in een optimale ROI. Zeker voor retail omgevingen zijn infrarode oplossingen het meest geschikt indien alleen de bezoekers gekwantificeerd moeten worden.

Wat is de nauwkeurigheid van jullie systeem?

We hanteren de stelregel +/- 10%. In de praktijk blijkt dat wij consistent rond de 2 a 3% afwijking zitten. De nauwkeurigheid is wel afhankelijk van de techniek die toegepast wordt. Drukke en brede ingangen voorzien wij veelal van stereo scopische camera’s (passanten >2500 p/u).

Wat is de levensduur van jullie systemen?

We hebben onze eerste systemen ontwikkelt op een minimale levensduur van 10 jaar. De nieuwe generatie systemen is geheel solid state en wij verwachten een nog hogere levensduur te behalen waarbij we 15 jaar als ondergrens hanteren.

Wat levert het verschil tussen richting bepalend en niet richting bepalend meten?

In het algemeen zijn er 3 redenen om richting bepalend te meten:

1) gemiddelde verblijfstijden bepalen;

2) actuele conversie bepalen; (alleen uitgaande mensen kunnen in een conversie berekening worden meegenomen

3) handhaving van de kwaliteit van uw telsysteem. In- en uitgaande bezoekers moeten nagenoeg hetzelfde zijn.

Leveren jullie ook draadloze systemen?

We hebben diverse varianten maar prijzen deze niet zomaar aan. Als leverancier leggen wij u graag onze lange termijn visie voor. Batterij gevoede systemen worden steeds beter maar het blijven batterijen die vroeg of laat vervangen moeten worden. De initieel lagere installatiekosten komen u duur te staan als met enige regelmaat alle kosten gemaakt moeten worden voor het vervangen van de batterijen. Goedkoop is in deze echt duurkoop, wij willen u hiervoor behoeden!

Ik wil niet alleen meten wat er in mijn winkel komt maar ik ben ook benieuwd hoeveel mensen er nou echt langs mijn winkel lopen. Kunnen jullie dit meten?

Ja. We hebben diverse systemen om dit te doen en de techniek hangt veelal af van de situatie. Smalle winkelstraten of grote open pleinen vragen om een andere aanpak. De te verkrijgen KPI noemen wij de Peel Off Ratio en is het percentage tussen passanten en bezoekers.

Software

Wij hebben in alle winkels kassasystemen van een bepaalde leverancier. Kunnen jullie gegevens hierop worden ingelezen?

Hangt af van de leverancier. Met een aantal partijen hebben wij software koppelingen. Wij willen op dit vlak ook onze samenwerkingen verbreden en mocht u een voor ons onbekende partij als leverancier hebben dan gaan wij graag met hen in gesprek.

Hoe ziet jullie export eruit?

Wij hebben een flexible export tool die exports genereert welke helemaal aangepast kunnen worden aan uw behoefte.

Implementatie

Wij hebben winkels in het hele land. Hoe garanderen jullie de service?

Ons team van monteurs rijden dagelijks het hele land door. Wij komen elke week zowel in Groningen als in Maastricht. Mocht het voorkomen dat een van uw winkels getroffen wordt door een storing in onze apparatuur dan wij bijna altijd binnen 4 a 5 werkdagen bij u in de winkel.

Wij hebben “shop-in-shop” concepten waar we toch willen weten hoeveel bezoekers er komen. Kunnen jullie dit meten?

In de praktijk is dit vaak erg lastig te realiseren. De vele in-, uit- en doorgangen in combinatie met stellingen maken horizontale technieken vaak onmogelijk. Systemen met plafond montage zijn vaak wel een goed alternatief maar kunnen gezien het benodigde aantal erg in de kosten lopen.

Wij hebben hele kleine winkels waar ook het personeel via de voordeur naar binnen en naar buiten gaat. Dit beïnvloedt de tellingen en hierdoor krijg ik een negatievere conversie. Kunnen jullie dit voorkomen?

Er zijn wel technieken mogelijk om dit te voorkomen maar de praktijk leert ons dat trends zeer goed meetbaar zijn. Indien uw personeel zich consistent gedraagt kunt u altijd de trends destilleren uit uw gegevens. Indien u onder geen beding wenst dat personeel wordt meegeteld zijn er wel oplossingen mogelijk.

Kunnen jullie systemen ook dienen als beveiliging op de momenten dat de winkel is gesloten?

We hebben software die het mogelijk maakt om in de nacht bewegingen te detecteren en deze per sms/mail o.i.d door te sturen. Camera beelden opslaan doen wij echter niet omdat dit volgens de wet van de privacy niet is toegestaan.

Ik wil een x aantal winkels voorzien van klantentellers maar ik wil camera systemen, doen jullie dit ook?

Wij leggen u graag onze ervaringen voor. Indien u onder geen beding sensoren in of op de kozijnen wenst dan kunnen wij diverse overhead camera systemen aanbieden. We doen dit niet zomaar omdat wij, net zoals veel van onze klanten, geloven in een optimale ROI. Zeker voor retail omgevingen zijn infrarode oplossingen het meest geschikt indien alleen de bezoekers gekwantificeerd moeten worden.

Diverse

Kunnen jullie branche getallen verzorgen zoals indexen o.i.d?

Wij leveren en installeren bezoekerstelsystemen voor onze klanten. De data die vervolgens verzameld wordt is niet van ons en hier kunnen wij ook onder geen beding aan komen. We zijn wel in gesprek met diverse vastgoed partijen om een nationale shopping index te lanceren. Als enige partij in Nederland zijn wij hiertoe instaat vanwege onze install base.